Shockwave terapija u lečenju kalcifikata zgloba

Shockwave terapija u lečenju kalcifikata zgloba

08/11/2023
koleno-1200x505.jpg

Shockwave terapija u lečenju kalcifikata zgloba

Kalcifikati na zglobovima mogu biti uzrok nelagodnosti i ograničene pokretljivosti u područjima kao što su rame, kuk, koleno, lakat, pa čak i pete u obliku petnog trna. Fizijatri i fizioterapeuti preporučuju Shockwave terapiju kao efikasno rešenje za problem kalcifikata na zglobovima.

Šta su kalcifikati na zglobu?

Kalcifikati, poznati i kao kalcifikacije, predstavljaju nakupljanje kalcijuma u mekim tkivima zglobova. Ovaj proces može uzrokovati bol, posebno prilikom pokreta, i ometati obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Kako radi Shockwave terapija?

Shockwave terapija je inovativna metoda lečenja kalcifikata. Koristi udarne talase visokog intenziteta usmerene prema kalcifikatima. Ovi talasi pomažu u razbijanju kristala kalcijuma, olakšavajući njihovo resorpciju i smanjenje upale.

Prednosti Shockwave terapije

  • Smanjenje Bola: Shockwave terapija značajno smanjuje bol povezan s kalcifikatima na zglobovima.
  • Povećana Pokretljivost: Ovaj tretman poboljšava pokretljivost zglobova, omogućavajući povratak svakodnevnim aktivnostima.
  • Brzi Rezultati: Većina pacijenata primeti poboljšanje nakon samo nekoliko sesija.

Kada konsultovati fizijatra?

Ako osećate bol i nelagodnost zbog kalcifikata na zglobovima, trebali biste se konsultovati s licenciranim fizijatarom. Oni će proceniti vaše stanje i preporučiti odgovarajući tretman, uključujući shockwave terapiju.

Shockwave terapija je efikasna i neinvazivna opcija za lečenje kalcifikata na zglobovima, primenljiva na različite delove tela, uključujući rame, kuk, koleno, lakat i pete. Pomoću udarnih talasa, ova terapija može poboljšati zdravlje zglobova i povratiti vas aktivnom životu. Ne čekajte da bol postane nepodnošljiv – konsultujte se s fizijatrom i saznajte više o prednostima shockwave terapije.

Za sva dodatna pitanja I informacije stojimo Vam na raspolaganju.SIGURNE RUKE kojima verujem.

SIGURNE RUKE
kojima verujem.


Copyright by Hirofizikal 2021. All rights reserved.Copyright by Hirofizikal 2021. All rights reserved.Call Now ButtonPozovite nas